ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
14.5.2024

Naše volejbalistky už netrpělivě vyhlíží start Zlaté evropské ligy v Teplicích

Svůj úvodní turnaj Zlaté evropské ligy sehrají Češky v Teplicích. Ve čtvrtek 16. května se ve Sportaréně postaví od 17 hodin proti Rakousku, v sobotu 18. května od 17 hodin proti Rumunsku. Oba zápasy můžete sledovat živě ma ČT2 nebo Volej.tv.

Pro české volejbalistky půjde o jediný vrchol letošní sezony. „Myslím si, že je skvělé, že letos nás čeká pouze jediná velká reprezentační akce po všech těch letech, kdy hráčky hrály prakticky po celý rok bez sebemenší šance na odpočinek, především ty ze základní sestavy. Jsem rád, že si letos užijí alespoň jeden měsíc volno, aby si od volejbalu odpočinuly nejen fyzicky, ale i mentálně,“říká Giannis Athanasopoulos, trenér ženské reprezentace.

České hráčky i realizační tým proto vše podřídily Zlaté evropské lize a rády by navázaly na stříbro z roku 2022. Času na přípravu ale nebylo mnoho. „Je to tak. Čas jsme neměli vlastně prakticky žádný. Stihli jsme jen dva dny v Táboře, poté jsme se přesunuli na tři dny do Francie, kde jsme sehráli dvě přípravná utkání. První z nich se nám úplně nepovedlo. I když jsme si říkali, že se chceme soustředit především na obranné bloky a být agresivní na útoku, úplně se nám to nedařilo naplnit. Ve druhém zápase jsme se dokázali poučit z našich chyb a také těžit z chyb soupeře, takže ve výsledku jsme s přípravnými zápasy spokojeni,“ shrnuje přípravu Athanasopoulos a doplňuje: „Během přípravy všechny hráčky neskutečně dřely, pracovaly na tom, aby si osvojily systém a nové návyky, což nebylo právě s ohledem na nedostatek času vůbec jednoduché. Tým už máme v podstatě kompletní, dá se říct, že očekáváme doplnění pouze o jedinou hráčku – Magdalena Jehlářová hraje ve Spojených státech play-off, takže uvidíme, jestli se k nám připojí v průběhu tohoto nebo až během příštího týdne.

Teď už na reprezentantky čekají ostré souboje – v Teplicích přivítají v rámci úvodního turnaje Zlaté evropské ligy Rakousko a Rumunsko. Čeští fanoušci se opět mohou těšit na zajímavé zápasy. „S Rakouskem jsme sice poslední rok nehráli, ale vím, že hrají skvěle v defenzivě a mají výborný servis. Pokud jde o Rumunsko, tak to si asi všichni pamatujeme z loňského roku z Ostravy, kde jsme s nimi prohráli. Mají velmi dobrou univerzálku, která vyhrála v Polsku klubový titul a je jejich nejsilnější útočnou zbraní a celkově mají velmi dobrý tým. Samozřejmě ještě oba soupeře podrobíme důkladné analýze a uděláme vše pro to, abychom udělali před domácími fanoušky dobrý výsledek.

Hráčky doufají, že je i tentokrát požene za vítězstvím plná hala, protože podpora fanoušků je pro ně obzvlášť důležitá. Vstupenky na zápasy českých volejbalistek můžete pořídit za 350 korun, děti a mládež do 18 let za polovinu, ti nejmenší fanoušci mladší pěti let mají vstup zdarma. Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal ZDE.

„Fanoušci se mohou těšit na volejbal, na jaký jsou v našem podání zvyklí. Budeme se rvát o každý míč a budeme hrát jako tým. Určitě nechceme, aby se prosazovaly nějaké individuality. Týmový výkon je pro nás rozhodující.“Český tým má jako organizátor turnaje Final Four zajištěno místo mezi nejlepší čtyřkou, svou účast chce samozřejmě potvrdit i po sportovní stránce. „Naším cílem je kvalifikovat se do Challenger Cupu, který se letos hraje na Filipínách,” říká Athanasopoulos.

Nominace RD žen na úvodní turnaj Zlaté evropské ligy v Teplicích:

Pelikánová Kateřina nahrávačka
Valková Kateřina nahrávačka
Brancuská Monika univerzálka
Orvošová Gabriela univerzálka
Blažková Lucie blokařka
Kneiflová Ema blokařka
Koulisiani Ela blokařka
Pavlová Silvie blokařka
Bukovská Magdalena smečařka
Faltínová Klára smečařka
Havelková Helena smečařka
Mlejnková Michaela smečařka
Digrinová Daniela libero
Dostálová Veronika libero

Realizační tým:

Athanasopoulos Giannis hlavní trenér
Hroch Martin asistent trenéra
Schmitz Sebastian asistent trenéra
Filipecki Lukasz kondiční trenér
Antifakos Argyrios statistik
Kubát David masér
Horáková Lenka fyzioterapeut
Avenarius Jakub lékař
Bartovičová Radka lékař
Javůrek Miloslav týmový manažer

Program turnaje (Sportovní hala Teplice):

čtvrtek 16. května

  • 17:00 Rakousko – Česko

pátek 17. května

  • 17:00 Rumunsko – Rakousko

sobota 18. května

  • 17:00 Česko – Rumunsko

 

Autor: Štěpán Sedláček, foto ČVS, Sport Invest

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Hru českobudějovického Jihostroje přichází režírovat aktuální mistr své země, argentinský nahrávač Gaspar Bitar.

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Stare Jablonki (POL)

Perušič / Schweiner – Alayo / Diaz (CUB) 2:1 (21:17, 17:21, 15:11), Boermans / de Groot (NED) – Perušič / Schweiner 0:2 (15:21, 14:21)

 
Zlatá evropská liga

ženy – Tarnów (POL): Belgie – Česko 3:1 (23:25, 26:24, 25:18, 25:20)   muži - Karlovy Vary: Česko – Rumunsko 3:2 (24:26, 25:20, 22:25, 25:20,...

 
FIVB Beach Pro Tour

BPT Challenge – Stare Jablonki (POL): Perušič / Schweiner – Brouwer / Meeuwsen (NED) 2:1 (25:23, 20:22, 15:9), Perušič / Schweiner – Krou /...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po jedné sezóně v bundesligovém týmu SWD Powervolleys Düren se bude prohánět po českých palubovkách opět reprezentační blokař Petr Špulák, tentokrát...

 
Zlatá evropská liga - ženy - Tarnów (POL)

Česko – Ukrajina 3:0 (25:20, 25:19, 25:22)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018