ČVS
1. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Karlovy Vary
ČVS
8. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Praha
Reprezentace
15. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
Reprezentace
16. 6. 2024
Ženy - Final Four GEL 2024 - Ostrava
ČVS
22. 6. 2024
Celostátní festival - minivolejbal - Ostrava
Reprezentace
2. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
3. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: LAT - CZE, Riga
Reprezentace
9. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
10. 8. 2024
Muži - přátelské utkání: BEL - CZE
Reprezentace
24. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: MNE - CZE, Kolasin
Reprezentace
29. 8. 2024
Muži - kvalifikace ME: CZE - NOR, Tábor
14.5.2024

O první letošní body do žebříčku ČEZ národní tour bojovali o víkendu muži i ženy

Další víkend ČEZ národní tour je za námi a tak je jako vždy čas na krátké ohlédnutí. Největší pozornosti rozhodně neušel první letošní Český pohár mužů a žen 1*, který hostil Beachklub Ládví. Dále se pak napříč kategoriemi bojovalo o body do žebříčku v Plzni, Opavě, Roztokách nebo v Praze.

Český pohár 1* - Ládví

V pražském Beachklubu Ládví proběhl o víkendu 10. - 12. května turnaj Českého poháru v plážovém volejbalu. Při neúčasti mistrů světa Perušičem se Schweinerem si vítězství odnesli šestkoví reprezentanti Jan Hadrava a Donovan Džavoronok, kteří ve finále porazili domácí dvojici Martin Václavík / Dominik Samec. Ženské finále dvou reprezentačních dvojic z projektu Los Angeles 2028 pro sebe po boji rozhodly Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou, které v tiebreaku porazily Magdalenu Černou a Andreou Lorenzovou.

Překvapení turnaje, domácí Martin Václavík s Dominikem Samcem, prošli bez jediné porážky až do finále, kde jim vystavila stopku reprezentační dvojice Jan Hadrava / Donovan Džavoronok, kteří zvítězili 2:0 na sety. Třetí místo urvali v tiebreaku Martin Melmuka s Martinem Piherou, kteří porazili 2:1 na sety Jindru Zavadila s Jiřím Mikulenkou.

Souboj reprezentačních týmů ve finále žen vyhrály Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou, které porazily ve třech setech Andreu Lorenzovou s Magdalenou Černou, sestrou olympijského medailisty Josefa Dostála. Třetí místo získaly s velkým přehledem nadějné sestry Pavelkovy, které porazily 2:0 na sety Veroniku Kleiblovou s Jaroslavou Marcelovou.

  1. Donovan Džavoronok / Jan Hadrava (TJ Sokol Brno I)
  2. Martin Václavík / Dominik Samec (Beachklub Ládví/SK Hamr)
  3. Martin Pihera / Martin Melmuka (BVŠP/Beachclub Strahov)
  4. Jiří Mikulenka / Jindřich Zavadil (TJ Sokol Dobřichovice/PBT)

Kompletní výsledky ZDE

  1. Kylie Neuschaeferová / Markéta Svozilová (BAVB/TJ Sokol Brno I)
  2. Magdalena Černá / Andrea Lorenzová (Beachclub Strahov/BVŠP)
  3. Kateřina Pavelková / Anna Pavelková (S V B C)
  4. Veronika Kleiblová / Jaroslava Marcelová (TJ Sokol Brno I/SK Beachklub Praha)

Kompletní výsledky ZDE

Turnaj se uskutečnil díky partnerství skupiny ČEZ, Národní sportovní agentury, Českého volejbalového svazu, Generali České pojišťovny, hotelu Stubnerhof a Sonos.

Autor: Matěj Brnka, foto Václav Kohelka

Letní pohár mužů - Roztoky u Prahy

V sobotu 11. května se v krásném areálu v Roztokách u Prahy a za krásného počasí odehrál Letní pohár mužů v beachvolejbalu. Turnaje se zúčastnilo 14 párů, z nichž nejlépe si vedli Pavel Blaschke s Tomem Benešem. Ve finále jim až v tie-breaku podlehli jinak neporažení Martin Bárta a Marek Pohl. Na třetím místě skončili po výborných výkonech a skreči dvojice Štětka / Lank první nasazení, Ondřej Křelina a Honza Charousek.

  1. Tomáš Beneš / Pavel Blaschke (VK Sever Žatec/TJ Astra Zahradní město)
  2. Martin Bárta / Marek Pohl (Beach Service club)
  3. Jan Charousek / Ondřej Křelina (TJ Lokomotiva Česká Lípa/BeachPunk Team)
  4. Jan Štětka / Matouš Lank (SKV Ústí nad Labem)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Lukáš Havlíček

Letní pohár žen - ABC Braník

O víkendu 10. - 12. 5. 2024 se na ABC Braník konal Letní pohár žen. V pátek se začalo kvalifikací o 6 míst do hlavní soutěže, plus další 2 týmy postoupily jako lucky loser.

Během soboty se za příjemného počasí odehrálo 36 zápasů a do druhého dne postoupilo 8 týmů. Do finále se dostala dvojice Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová, která postoupila až z kvalifikace. V rozhodujícím zápase ale prohrála 0:2 s párem Iva Ackermanová / Lenka Mrázová. Zápas o třetí místo byl vyrovnaný a v tiebreaku ho získala Eliška Hemerová s Ruby Pavoučkovou.

  1. Iva Ackermanová / Lenka Mrázová (TJ Lokomotiva Liberec I/TJ Bižuterie)
  2. Lenka Ruckensteinerová / Adéla Kejřová (BC Harcov-Liberec/SK Hamr)
  3. Eliška Hemerová / Ruby Pavoučková (BVŠP)
  4. Petra Šimonovská / Veronika Šritterová (PBT)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Tomáš Jedlička

Český pohár chlapců a dívek U18 (oblastní) - Opava

Druhý květnový víkend hostil areál na Kolofíkově nábřeží další dva turnaje národní tour mládeže, když zde domácí tým Happy Sport pořádal v sobotu turnaj U18 kadetů a pak v neděli U18 kadetek.

Sobotního turnaje se zúčastnilo 14 týmů (z toho 8 domácích) a turnaj měl dvě odlišné části. Po relativně slabších zápasech ve skupinách šla od čtvrtfinále kvalita strmě nahoru a vyhrát mohl kdokoli. Nakonec byla obě finále souboji domácího Happy Sportu a pardubického BeachPointu.

V malém finále si bronzové medaile vybojovali po vítězství 2:0 (11,8) nad domácími nadějemi, bratry Štěpánem a Richardem Kociánovými (teprve ročníky 2010 a 2011!), Pardubičtí Mikuláš Petrlík a Jan Kabeláč. Velké finále zas naopak vyhráli domácí opavští borci Vojtěch Elbel s Vítem Gelnarem, kteří 2:1 (18,-20,12) porazili beachpointovské Lukáše Mergla a Filipa Honce.

  1. Vít Gelnar / Vojtěch Elbel (Green Volley Frýdek-Místek/Happy Sport Opava)
  2. Lukáš Mergl / Filip Honc (Beachpoint)
  3. Mikuláš Petrlík / Jan Kabeláč (Beachpoint)
  4. Štěpán Kocián / Richard Kocián (Happy Sport Opava)

Kompletní výsledky ZDE

Nedělní turnaj kadetek začal už v sobotu odpoledne plnou kvalifikací (18 týmů ve 24 utkáních bojovalo o 6 volných míst) a s plným obsazením 16 týmů pak pokračoval až do nedělního podvečera, kdy skončila finálová utkání.

V tom malém finále byly nakonec bojovnější a šťastnější hráčky brněnské Viktorky Barbora Dostalíková s Viktorií Dostálovou, které porazily brněnské sokolky Anetu Glotzmannovou a Emu Rosi 2:0 (14,14). Velké finále mělo rovněž sokolskou účast a tentokrát už s vítěznou tečkou, když v napínavém a dlouhém utkání zvítězily 2:1 (-15,16,12) Zuzana Lajkebová a Lea Mífková nad olomouckými hráčkami Emily Moserovou a Rozálií Pazderovou.

  1. Zuzana Lajkebová / Lea Mífková (TJ Sokol Brno I)
  2. Emily Moserová / Rozálie Pazderová (SK UP Olomouc)
  3. Viktorie Dostálová / Barbora Dostalíková (BAVB)
  4. Aneta Glotzmannová / Ema Rosi (TJ Sokol Brno I)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Happy Sport Opava

Český pohár dívek U18 (oblastní) - Plzeň

Turnaje se účastnilo 27 týmů z Prahy a Plzně. Soutěž se nesla v pohodové atmosféře, přesto nikdo nevypustil jediný míč. Hrací dny provázelo velmi slunečné počasí s lehkým vánkem, který příjemně ochlazoval. Plzeňský turnaj nakonec ovládly ženy z Beachvolejbalové školy Praha, mezi které se podařilo zatlouct klín týmu z SVBC. Hlavní soutěži se nevyhnula také lehká zranění plynoucí z bojovnosti týmů a několik slziček po těsně prohraných zápasech. Ale také to je součástí sportovních výkonů.

  1. Lucie Knoblochová / Amálie Ebertová (BVŠP)
  2. Lenka Veselá / Tereza Studená (S V B C)
  3. Ema Šebová / Nela Kinterová (BVŠP)
  4. Elena Svobodová / Adéla Petříková (BVŠP)

Kompletní výsledky ZDE

Autor: Zdeněk Ulm

Český pohár chlapců U18 (oblastní) - Strahov

O víkendu 10. - 11. května se na Strahově pořádal Český pohár kategorie U18 chlapci. Z páteční kvalifikace, které se účastnilo hned osmnáct dvojic, se mohlo do sobotních klání dostat pouze nejlepších šest. V těchto duelech bylo k vidění hned 24 zápasů, z toho hned pět tiebreaků. Z postupu se radovali především pražské a polopražské dvojice.

V neděli se sešlo šestnáct nejlepších párů a po napínavých zápasech a neočekávaných zvratech vykrystalizovala nejlepší čtyřka. V zápase o bronz přehrála dvojice Koupšet / Kudrnovský dvojici Košina / Bizzuto. Samotné finále nakonec ovládl pár Koutný / Zimmermann proti Vaculík / Šimek.

Jednalo se o turnaj velice vydařený, ať už v pojetí volejbalu nebo počasí, které hráčům přálo. V průběhu bylo k vidění hned několik „neočekávaných" výsledků a bylo hezké vidět budoucnost beachvolejbalu hrát zpět pod čirou oblohou.

  1. Lukáš Koutný / David Zimmermann (PBT/BVŠP)
  2. Jakub Vaculík / Bartoloměj Šimek (START B6)
  3. Martin Koupšet / Vojtěch Kudrnovský (Beach Service club)
  4. Rostislav Košina / Martin Bizzuto (Beachclub Strahov/VK Lvi Praha)

Kompletní výsledky ZDE

 

Autor: Matěj Brož

Krátké zprávyArchiv
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Hru českobudějovického Jihostroje přichází režírovat aktuální mistr své země, argentinský nahrávač Gaspar Bitar.

 
FIVB Beach Pro Tour Challenge – Stare Jablonki (POL)

Perušič / Schweiner – Alayo / Diaz (CUB) 2:1 (21:17, 17:21, 15:11), Boermans / de Groot (NED) – Perušič / Schweiner 0:2 (15:21, 14:21)

 
Zlatá evropská liga

ženy – Tarnów (POL): Belgie – Česko 3:1 (23:25, 26:24, 25:18, 25:20)   muži - Karlovy Vary: Česko – Rumunsko 3:2 (24:26, 25:20, 22:25, 25:20,...

 
FIVB Beach Pro Tour

BPT Challenge – Stare Jablonki (POL): Perušič / Schweiner – Brouwer / Meeuwsen (NED) 2:1 (25:23, 20:22, 15:9), Perušič / Schweiner – Krou /...

 
Nové angažmá pro sezónu 2024/2025

Po jedné sezóně v bundesligovém týmu SWD Powervolleys Düren se bude prohánět po českých palubovkách opět reprezentační blokař Petr Špulák, tentokrát...

 
Zlatá evropská liga - ženy - Tarnów (POL)

Česko – Ukrajina 3:0 (25:20, 25:19, 25:22)

Volejbal na facebooku
© ČVS 2015-2018