1

Téma: Tip na hromadnou Formu posilovacího cvičení

Tuto formu posilovacího cvičení jsem odkoukal od jednoho z mých mladších kolegů v našem oddíle. Tuším, že ji viděl někde na nějákém tréninků úpolového sportu. Říkám tomu kolečko.

Svěřenci si udělájí kolečko - jedno nebo i více, podle celkového počtu lidí a záměru dávkování posilovacích cviků. Je určeno jestli se cvičí jedno nebo i více kol. Určí se, kdo začíná počítat a směr ve kterém počítání probíhá. Počítá vždy jeden člověk, na vyřčenou číslovku provednou všichni svěřenci v kolečku jeden cvik,  další v pořadí říká číslo o jedno vyšší. Cvičí se tak dlouho dokud se neobjede určený počet kol.

Výhodou je, že se nedá moc ošidit počet provedených cviků, což bývá u jiných hromadných forem cvičení trochu problém.

Jednoduchou obmněnou je, že počítají všichni najednou. Vhodné především pro výskoky.  Hlasité počítání navozuje motivační atmosféru.
Npř:
Výskoky snožmo:
- počítá se každý třetí výskok, který je maximální
- navazované výskoky snožmo

A co u Vás jaké formy posilovacích cvičení používáte? Co se nejvíce osvědčilo?

2

Re: Tip na hromadnou Formu posilovacího cvičení

Takže já samozřejmě v Počernicích žádné takovéhle věci nepraktikuju, ale velice účinné bylo posilování, kdy si svěřenci stoupnou od nejvyžšího po nejmenšího vedle sebe, posadí se a každý dá např. pravou ruku přes rameno kolegy(takto se chytí všichni), potom druhou rukou, se chytí naopak pod ramenem a obejmou trup.. Takto vytvoří takového hada vedle sebe..Začínají z lehu, a tvoří takovou mexickou vlnu tím že se zvedají jako např u sed-lehu, nesmějí dělat rychlé pohyby. Toto cvičení je velice náročné, měla by se z toho vytvořit taková vlna.Na tomto cvičení se mě líbí, že pokud nevynaloží všichni alespoň část svých sil, tak neudělají ani prd. Důležité je aby se zvedali všichni břichem a aby do toho nezapojovali ruce!